Jakob Hellman ”Äntligen borta – Istället för 30 år: Alltid”

På dagen 30 år efter att Jakob Hellmans debutalbum presenterades tre datum med jubileumsföreställningen ”Äntligen borta – Istället för 30 år: Alltid”. En månad senare är Stockholm och Göteborg slutsålda samtidigt som bara ett fåtal biljetter finns kvar i Malmö.

Han kom från ingenstans och förändrade allt. Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum ”… och stora havet” släpptes. Det blev hans enda album.

Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister. 2019 är det 30 år sedan ”… och stora havet” släpptes. Det uppmärksammas med en föreställning till hösten.

”Äntligen borta – Istället för 30 år: Alltid” är namnet på föreställningen. Det är inte bara en nostalgisk presentation av det jubilerande albumet rakt upp och ned, utan också en berättelse om Jakob Hellman. Var han kom ifrån, hur han upplevde genombrottet och vad som hände sedan.  Om ett skapande som aldrig stannat av, även om ingen ny musik getts ut sedan 1989.

Föreställningen har premiär i Jakob Hellmans Norrbotten, närmare bestämt i Luleå 16/10.

Video

Oct
16
Luleå
Kulturens Hus
Oct
17
Umeå
Idun Teatern
Oct
18
Östersund
OSD
Oct
19
Sundsvall
Tonhallen
Nov
29
Örebro
Konserthuset
Dec
4
Linköping
Konsert & Kongress
Dec
5
Jönköping
Konserthuset
Dec
8
Växjö
Teatern